10 серпня 2023 Київ, МВЦ, Броварський проспект, 15

Вадим Груша, керівник напряму «Блокчейн», а також директор і співзасновник Trustee, розповів про розробку нового продукту під час повномасштабного вторгнення. Оцінивши потреби користувачів, компанія створила криптонеобанк Trustee Plus, який разом з криптогаманцем Trustee Wallet тепер входить до Trustee Global – екосистеми для роботи з криптовалютами. Його розвитком та масштабуванням компанія займатиметься найближчим часом.

Перші воєнні зміни в роботі

Перший тиждень війни ми вибились зі звичайного ритму роботи і працювали в екстреному. Деякі наші співробітники перебували безпосередньо в зоні бойових дій, ми постійно підтримували звʼязок та шукали шляхи для їх безпечного вивезення. 

Перше, що ми зробили миттєво – закрили всі операції з російським рублем. Далі ми 

  • розробили інструмент для пожертв у криптовалюті, 
  • вступили в ряди кіберармії, 
  • почали перераховувати частину своїх доходів на допомогу армії та 
  • займатися волонтерством.

До нормалізації процесів та активності ми почали повертатися через тиждень після початку повномасштабної війни.

Розробка нових актуальних криптоінструментів

Ми зрозуміли, що в умовах тотальної невизначеності, нестабільності гривні та банківських обмежень проблема простого і доступного інструменту для роботи з криптою актуалізується, як ніколи раніше. Тому взялись до роботи з потрійним ентузіазмом та вже за чотири місяці — в липні 2022 — «викотили» першу версію продукту.  

Trustee Plus — перший необанк для криптовалют, що пропонує повний спектр послуг з купівлі, продажу та обміну криптовалют, а також інструменти управління криптоактивами. Він поєднує в собі найкраще від банку та криптоплатформи: просту купівлю та продаж криптовалюти з картки, зручне управління крипторахунком зі смартфона, нульові комісії при максимальній швидкості переказів. Перекази можна здійснювати за номером телефону.

Під терміном «необанк» ми маємо на увазі можливість для користувачів отримати дуже швидкий і якісний онлайн-сервіс. Наприклад, ми даємо можливість відправляти крипту за номером телефону, навіть якщо у користувачів ще немає нашого додатку, а також надаємо інші подібні функції. 

Додаток простий і вигідний у використанні. Наприклад, користувачам не потрібно платити мережеву комісію, комісію за переказ криптовалюти, не потрібно розбиратися в тому, як працюють криптовалюти.

А термін «крипто» означає, що ми працюємо на децентралізованих протоколах і не підпадаємо під традиційні банківські обмеження. Іншими словами, це гроші без кордонів, банк без банківських обмежень.

Крипто-необанк дає можливість людям вирішувати нагальні проблеми, пов’язані з грошима, їх вільним переміщенням і використанням тут і зараз. Багато хто вже відчув на собі, що оперативне вирішення таких проблем в умовах війни може врятувати життя і здоров’я.

Додаток добре адаптований для переказу пожертв в Україну. Крім того, ми даруємо користувачам винагороди за активність, які можна вивести на рахунки для допомоги Україні. 

Підсумки воєнного року та нова мета компанії

Що стосується актуального стану справ на грудень 2022, то хочемо поділитися проміжними результатами і планами.

Станом на грудень додаток Trustee Plus набрав понад 25 000 користувачів, кількість яких продовжує динамічно зростати. Середня кількість операцій за місяць — 21 000, за добу — орієнтовно 700 операцій.

Найголовніший для нас проміжний результат — це те, що ми отримали підтвердження, що наш продукт дійсно потрібен людям. Ми ще раз переконались,  що користувачі шукають максимально простий продукт для роботи з криптовалютами, в порівнянні з тими ж криптогаманцями. Зараз ми є одним з ключових гравців криптоіндустрії в Україні.
 
З точки зору продукту ми плануємо активно вдосконалювати сервіс і впроваджувати нові функції, в планах є запуск криптокарток. 

Плануємо додати більшу кількість фіатних валют та розширювати свою присутність у світі.  

Наша мета — допомогти Україні відновити мир, захистити наших людей, захистивши їхні грошові цінності, підтримати економіку та наблизити нашу перемогу.

Trustee Global — екосистема для роботи з криптовалютами, яка включає крипто необанк Trustee Plus і криптогаманець Trustee Wallet

Організовано зусиллями волонтерів компаній