10 серпня 2023 Київ, МВЦ, Броварський проспект, 15

Олександр Пушкар, співорганізатор Comic Con Ukraine, який долучився до формування напряму Digital Fun на iForum, поділився своїми історіями про активність у 2022 році та навіть планами на майбутнє.

Замість організації івентів — організація “волонтерки”

Ну, перші п’ятнадцять днів посидів в окупації у Київській області. Далі — вдалося виїхати “зеленим коридором” до Києва (колоною, під прицілом БТРів – такий собі досвід, не рекомендую). Згодом, коли кожне наступне влучання траплялось все ближче до домівки — втік до Львова. 

Там злегка оговтався, та й почав потроху волонтерити. Коли російських окупантів повиганяли з-під столиці — повернувся, продовживши справу. Зараз от, наприклад, зробили благодійний календар з косплеєрами, щоб зібрати грошей на автівку для ЗСУ.

Контент, що допомагав триматися

Що для себе відкрив — що дуже важливо вміти перемикати мозок, щоб не жити у постійній непозбувній бентезі. Відеоігри, або щось колективне на кшталт ДнД в цьому дуже допомагають. Завдяки їм на декілька годин можна переключитися з реальних проблем на вигадані, що відносно легко вирішуються. 

А серія хоч віртуальних, але успіхів, дивним чином передає заряд бадьорості і впевненості й у реальне життя. I мотивує зробити ще щось насправді корисне уже й наживо.

Плани на майбутнє

Ну, ви просто уявіть, скільки іноземців захочуть відвідати Україну після її перемоги? Які інвестиції почнуть “заходити” в країну? Скільки українців отримало досвід спілкування із представниками інших країн? 

Перед Україною відкриється (та, власне, вже відкрилося, тільки кляті росіяни поки заважають) гігантське море можливостей, якими лише треба буде розумно скористатися. 

Тож, у двох словах — це і є план на майбутнє, користуватися усіма новими шансами. Нестача цікавих гостей конференціям типу iForum (та фестивалям типу Comic Con) точно не загрожує.

 

Організовано зусиллями волонтерів компаній